photo 1f4541e4-c872-4d21-95e4-cde6ef8f863d.jpg
Wednesday, 28 September 2011 | 11:47 | 0 cute people comment
Tips lajukan broadband yg dh habis limit



korang msti tension giler kalo korang dpt message dr maxis/celcom/digi or whatever yg sewaktu dgnnya yang mngatakan korang punya broadband dh habis limit . aku pon same . grr , bnci giler !
oke , skunk aku nk gtau cm ne nk lajukan broadband korang . aku dh test dh . laju jugak lha~
tp kalo korang nk download or surf youtube , sorry . mmg x laju lha .
cuma dea tolong lajukan time korang surf bnda yg remeh temeh je .
kalo stakat nk bukak facebook ngan blog , sure x de masalah .
oke jom kita mula kan !


1 . first , korang click button 'start' kat lappy / Comp. korang .


2 . korang taip at 'search box' : cmd (utk windows 7 ngan Vista)
kalau windows XP korang taip : run . then ade kuar something , korang taip : cmd

3 . pas tuh dea akan kuar satu page (background hitam kn ?)


so , korang taip ipconfig/all



4 . then dea ade kuar satu data yg banyak giler code ngan tulisan kn ?
oke , korang cari korang punya nama broadband . dan cari IP address or default gateway .


5 . then korang taip

ping (IP address) -t

* time korang nk taip tuh , kurungan tuh jgn letak pulak ye .
kalo x paham macam nih (contoh je) :


ping 123.456.789 -t

then dea akan jd mcm nih :

kalo x jadi mcm nih , mksudnya x jd lha tuh ..


then , korang minimize dan biarkan bnda tuh brjalan mcm tu slama korang surf internet .
kalo dh x nk guna tekan [X] aje .


senang kan ? selamat mencuba :)




◄ Older posts
Newer posts ►

webprincess;




Bonjour. Sara here. Full name? Just keep it secret. Just an ordinary person who was born in the world to live in wonderful life ♔ ...more?

you are not me!

friend friend friend friend friend friend friend friend



template by s.m!sery.
header by Sara resources: